Kabak tatlısının çıtır olması için ne yapmalı?
Bunun için kabaklar kirece batırılarak dışının çıtır, içinin yumuşak kalması sağlanır.
Kabak nasıl çıtır yapılır?
Ayçiçek yağını tavaya alın ve ısıtın. Kabaklarınızı tempura ile kaplayın, ısıtılmış yağa ekleyin ve altın rengi kahverengi olana kadar kızartın. Kızarmış kabakları kağıt havlu serili bir tabağa koyun ve fazla yağı süzülmesini bekleyin. Daha sonra bir servis tabağına koyun ve hazırladığınız sosla servis edin.
Çıtır kabak yunanca ne demek?
Benim için bunların en önemlisi Yunan usulü kızarmış kabak veya “Kolokihakia Tiganita”dır (Kolokithi (κολοκύθι) aynı zamanda kabak anlamına gelir). Yunanistan’da bu mezeyi nerede yediysem, her zaman bu kadar bol ve çıtır çıtır hazırlanmıştır.
Çıtır kabak hangi yöreye ait?
Hatay yöresine özgü çıtır kabak tatlısı, hafif ve lezzetli tatlı severlerin favorileri arasında yer alıyor.
Kabak tatlısının püf noktası nedir?
Balkabağı tatlısı için ipuçları: Balkabağı kesildikten sonra önce şekerle birlikte aynı tencerede bir gece bekletilmelidir. Ayrıca kabak pişirmek için suya gerek yoktur. Ayrıca, pişirme sırasında şerbetin koyulaşması için kapağı bir süre açık bırakılır.
Çıtır kabak tatlısı hangi kireçle yapılır?
Kireçleri büyük bir kaseye koyun. 2,5 litre su ekleyin ve bir gece bekletin. Balkabağını uzun ve ince parçalara kesin. Kireç suyunun üzerinde çok ince bir tabaka halinde bulunan kireç kremasını suyla birlikte alın (suyu bulandırmamaya dikkat edin) ve başka bir kaba dökün.
Balkabağı kızartması nasıl yapılır?
Balkabağı dilimlerini çırpılmış yumurta ve unla kaplayın ve sallayın. Isıtılmış zeytinyağı olan tavaya koyun ve balkabağı parçalarını kızartın. Fazla yağı süzmek için bir kağıt havlu üzerine koyun. Üzerine tuz serpin ve sarımsaklı yoğurtla servis edin.
Kabak kızartırken yağ çekmemesi için ne yapmak lazım?
Elbette, kabakları tuzlayıp doğrudan yağda kızartabilirsiniz. Ama küçük bir sırrımız var. Kabakları doğradıktan sonra sodaya batırın veya soda-un karışımıyla kaplayın. Sodada beklettikten sonra kurutup tuzlayıp kızartmaya geçebilirsiniz.
Kabak pişirirken su konur mu?
Kabakları hemen ve bekletmeden pişirmek istiyorsanız şekeri ekledikten sonra 1 su bardağı su ekleyebilirsiniz. Gerekirse pişirme sırasında daha fazla su ekleyip yumuşayana kadar pişirebilirsiniz.
Çıtır kabak kızartması yanına ne gider?
Başlangıç olarak sıcacık bir kase domates çorbası, ana yemek olarak pilav ve fırında tavuk, içecek olarak da bol köpüklü ayranla servis edebilirsiniz.
Ünlü kabak kızartması nasıl yapılır?
Unlanmış kabak dilimlerini sıcak yağa koyun ve kızarana kadar kızartın. Önce fazla yağı almak için bir havlunun üzerine koyun. Daha sonra servis tabağına koyabilir, sarımsaklı yoğurt sosu ekleyebilir ve dilerseniz dereotu ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!
Sodalı kabak kızartması nasıl yapılır?
Lezzetli çıtır kabak kızartması nasıl yapılır (sodalı)? Kabakları yıkayıp kurulayın. … Un, karbonat, kabartma tozu, tuz ve 2 yemek kaşığı yağı derin bir kaseye koyun ve dilimlenmiş kabakları bu sosla iyice kaplayın ve sıcak yağa uzaktan yerleştirin. … Orta ateşte her iki tarafını iyice kızartın ve servis tabağına alın.
Kabak çıtırı nasıl yapılır?
Büyük kabakları ince şeritler halinde kesiyorum, tuza batırıyorum, sonra mısır unu ve un karışımına bulayıp soğuk suya batırıyorum. Sonra sıcak yağda hızla altın sarısı olan bu kabaklar, dışarıdan çıtır çıtır, içeriden yumuşak bir tada sahip oluyor.
Çıtır kabak tatlısı nasıl servis edilir?
Tatlıyı kavanozdan çıkarıp güzel bir servis tabağına yerleştirebilirsiniz. Estetik bir sunum istiyorsanız tahin, ceviz veya dondurma ile süsleyerek sunumu zenginleştirebilirsiniz. Kavanozda satılan çıtır kabak tatlısını saklamak da oldukça kolaydır.
Çıtır kabak tatlısı nereye özgü?
Çıtır Kabak Tatlısı; Hatay’a özgü, beyaz bir balkabağının içi ve dışı limon kremasına batırılarak yapılan ve %100 pancar şekerinden yapılan kabak tatlımızı sizler için hazırlıyoruz. Tahinli dondurma ve krema garnitürleriyle efsane tatlımızı tatmak için şubelerimize bekliyoruz. 💚23 Kasım 2021
Kabak tatlısının erimemesi için ne yapmalı?
*Kabak tatlısı yaparken dikkat edilmesi gereken ilk şey, kabakları şekere batırıp bir gece bekletmektir. *Bir gece şekere batırılan kabaklar kendi suyunu bırakacağı için kabak tatlısını pişirirken su eklemenize gerek yoktur.
Kabak tatlısı nasıl sert olur?
Antakya mutfağının en meşhur lezzetlerinden biri olan limonlu kabak tatlısı için, pişirmeden önce kabaklarınızı şeker yerine limonlu suda bekletmeniz gerekiyor. Bu işlem kabakların dış yüzeyinin sertleşmesini sağlayacaktır.
Kabak tatlısı yumuşak olması için ne yapmalı?
Balkabağı tatlısı piştikten sonra tencerenin içinde yarım saat kadar dinlendirin. Bu şekilde balkabağı tatlısı ağızda helva gibi dağılan ve deneyen herkesi memnun edecek bir kıvama gelecektir.
Kabak tatlısı neden sertleşir?
Balkabağı dilimlerini tamamen kaplayacak kadar limon kreması ekleyin. En az bir gece limon kremasında bırakılan balkabakları, limon kremasındaki kalsiyumun difüzyonu nedeniyle dışarıdan içeriye doğru sertleşecektir.
Kaynak: aygunbilgisayar.com.tr